SecureNAT is off, still seeing unknown hosts on interfaces

Post your questions about SoftEther VPN software here. Please answer questions if you can afford.
Post Reply
n3n5n1
Posts: 5
Joined: Thu May 11, 2017 3:52 pm

SecureNAT is off, still seeing unknown hosts on interfaces

Post by n3n5n1 » Thu May 11, 2017 3:59 pm

Hello,

I can see SoftEther VPN Server and VPN Client (both Debian) getting weird traffic on their respective virtual TAP interfaces.

It's all ARP traffic as far as I could see (unknown host asks my primary TAP address for who-has and gets a reply).

I read that this could be due to SecureNAT feature enabled for Virtual Hubs. I disabled it, but I still can see these garbage ARPs.

Since I plan to route quite a number of networks via this main VPN Server, I need to be 100% sure there's no virtual hosts taking address space.

Advice please?

Thank you.

thisjun
Posts: 2363
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:03 am

Re: SecureNAT is off, still seeing unknown hosts on interfac

Post by thisjun » Thu May 25, 2017 6:24 am


n3n5n1
Posts: 5
Joined: Thu May 11, 2017 3:52 pm

Re: SecureNAT is off, still seeing unknown hosts on interfac

Post by n3n5n1 » Fri Jun 09, 2017 8:03 am

Thank you for the reply. I've disabled SecureNAT feature but I still keep seeing weird unknown network addresses sending ARPs across the tunnel. I will investigate further, but would be grateful for any thoughts people may have on the matter.

thisjun
Posts: 2363
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:03 am

Re: SecureNAT is off, still seeing unknown hosts on interfac

Post by thisjun » Thu Jun 22, 2017 6:37 am

Did you check '11.1.20 I am not performing any communication over the VPN, but packets are being sent to the Internet periodically'?.

Post Reply