l2tp problem

Post your questions about SoftEther VPN software here. Please answer questions if you can afford.
Post Reply
q1w2e3
Posts: 4
Joined: Sat Jun 10, 2017 2:55 pm

l2tp problem

Post by q1w2e3 » Sat Jun 10, 2017 3:28 pm

hi, i'm use softether on ubuntu 16.04.02, odroid xu3(similar rpi)

openvpn work fine, but l2tp is the problem on both desktop and android phone.

On windows desktop, i can't connect vpn server using l2tp
720 error(A connection to the remote computer could not be established. You might need to change the network settings for this connection) has occured. As you can see the log file, A PPP protocol error occurred, or the PPP session has been disconnected.

On android smart phone, connection is successful, lock icon is shown. but internet isn't work(browser alarm that 'can't find dns address'.) on the log file, program just try to create udp session.

what should i do?
Attachments
virtual_nat setting.png
l2tp logs2.txt
(8.55 KiB) Downloaded 51 times
l2tp logs1.txt
(5.47 KiB) Downloaded 51 times

vimal7370
Posts: 10
Joined: Tue May 23, 2017 11:53 am

Re: l2tp problem

Post by vimal7370 » Sat Jun 10, 2017 5:31 pm

Try setting DNS server 1 to 8.8.8.8
and leave DNS server 2 blank and see if that works (168.126.63.1 is a valid DNS server as well, but I am not sure if any DNS service is running in the VPN server).

Also try installing a console application on your mobile and see if you can ping to any remote ip, and also check the default route.

q1w2e3
Posts: 4
Joined: Sat Jun 10, 2017 2:55 pm

Re: l2tp problem

Post by q1w2e3 » Sun Jun 11, 2017 6:51 am

i follow your order. but problem is still remain.
On smart phone console, it can ping any ip address but can not ping any dns name(url). example) can ping 8.8.8.8, but can't ping www.google.com
i guess vpnserver couldn't received the data from dns server.

thisjun
Posts: 2363
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:03 am

Re: l2tp problem

Post by thisjun » Thu Jun 22, 2017 6:45 am

Did you configure that the Android uses the VPN as default gateway?
http://www.softether.org/4-docs/2-howto ... ient_Setup

q1w2e3
Posts: 4
Joined: Sat Jun 10, 2017 2:55 pm

Re: l2tp problem

Post by q1w2e3 » Fri Jun 23, 2017 10:00 am

Are you talking about 'Forwarding routes' field?
I entered 0.0.0.0/0, but nothing is changed.

thisjun
Posts: 2363
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:03 am

Re: l2tp problem

Post by thisjun » Thu Jul 06, 2017 7:53 am

Could you show the logs after changing settings?

q1w2e3
Posts: 4
Joined: Sat Jun 10, 2017 2:55 pm

Re: l2tp problem

Post by q1w2e3 » Thu Jul 06, 2017 10:39 am

168.126.63.1 is dns server.
192.168.0.1 is home router.
192.168.0.152 is odroid.
192.168.2.1 is virtual network interface.
Attachments
l2tp_log.txt
(29.93 KiB) Downloaded 35 times

thisjun
Posts: 2363
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:03 am

Re: l2tp problem

Post by thisjun » Thu Jul 20, 2017 6:28 am

If DNS (168.126.63.1) doesn't work, please try to delete 168.126.63.1 from SecureNAT.

BalRoG
Posts: 4
Joined: Sat Jul 22, 2017 10:25 am

Re: l2tp problem

Post by BalRoG » Sat Jul 22, 2017 12:45 pm

q1w2e3, i have the exact same problem, fighting with it for 3 days.
Android phone connects without any problem, and can connect to local http.
But Windows Server 2016 doesn't, i tried to tune all the possible settings, including that represented here, but with no luck. still error 720.
Please help!

thisjun
Posts: 2363
Joined: Mon Feb 24, 2014 11:03 am

Re: l2tp problem

Post by thisjun » Thu Aug 03, 2017 5:59 am

>BalRoG

Did you choose L2TP/IPSec PSK as protocol?

Post Reply